Veel woningeigenaren verliezen ongemerkt warmte via het dak, de gevel, of de ramen. Dit heeft natuurlijk negatieve gevolgen voor de energierekening. Heeft u een koopwoning in Schiedam en wilt u graag weten of er onnodig warmte uit uw woning verdwijnt? Maak dan gebruik van de warmtebeeldactie die het Servicepunt Woningverbetering organiseert. Deze actie is opgezet in samenwerking met de WoonWijzerWinkel.


 

Warmtebeeld van uw huis

Een warmtebeeld is een thermografische foto van de voorgevel van uw woning. Een warmtebeeld kost u slechts €20,-. Een thermografische foto brengt in beeld op welke plekken er warmte uit uw woning lekt. Dit kan bijvoorbeeld bij de kozijnen zijn, of bij de rand van het dak. Ook als de muren niet goed geïsoleerd zijn of als dubbelglas lek is, is dit zichtbaar op het warmtebeeld. Zo kunt u gericht maatregelen treffen om uw woning energiezuiniger te maken.Een warmtebeeld kost u tijdens deze actie slechts €20,-. Indien u naar aanleiding van de warmtebeelden twee energiebesparende maatregelen treft (conform SEEH eisen), krijgt u uw investering van €20,- terug!


 

Werkwijze

Voor het maken van warmtebeelden moet het koud, droog en niet te zonnig zijn. Omdat het weer zich niet altijd laat voorspellen, kunnen de warmtebeelden niet ver van te voren ingepland worden. U ontvangt 24 uur van te voren een e-mail, waarin wij onze komst aankondigen en u vragen om de kachel aan te zetten. Dit in verband met het lezen van de warmtebeelden, daarvoor dient uw woning op temperatuur te zijn. U hoeft zelf niet aanwezig te zijn. Na afloop ontvangt u een uitnodiging voor de bewonersavond. U kunt dan een afspraak maken voor een kort adviesgesprek, waarin de warmtebeelden van uw woning worden toegelicht zodat u precies weet welke isolatiemaatregelen noodzakelijk zijn voor uw woning.

 

Subsidie SEEH

Na het bespreken van de warmtebeelden van uw woning, weet u precies waar de warmtelekken in uw woning zich bevinden. Dus kunt u direct aan de slag met isolatiemaatregelen! Laat u van te voren informeren over de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u tot €10.000,- van uw investering terug krijgen, via deze subsidie! Kijk hier voor meer informatie over deze subsidie.

Rijkssubsidies

Via het Rijk is er een subsidie beschikbaar, de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), waarbij u een tegemoetkoming kunt krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Deze regeling is zowel voor particulieren als voor zakelijke gebruikers. Kijk hier voor meer informatie over deze regeling.