Transformatie kerk in duurzame woningen

Drieklank - VlaardingenOp een zeer unieke locatie in Vlaardingen verrijzen er 23 complete eengezinswoningen,  namelijk op de plaats waar de Ichthuskerk decennialang dienst heeft gedaan. De toren met 3 klokken (Geloof, Hoop en Liefde) blijft onderdeel van deze locatie. Door de positie van de woningen wordt er een gezellige, rustige binnenplaats gecreëerd rondom de toren. Hier kan makkelijk contact gelegd worden met de buren en hierdoor ontstaat er een dorpse sfeer. Het groene karakter van de binnenplaats en de groenvoorziening om de 23 complete eengezinswoningen heen, is kenmerkend voor de rest van de buurt.

Het nieuwbouwproject Drieklank wordt gerealiseerd in de Westwijk van Vlaardingen. De dagelijkse boodschappen kunt u prima doen in het winkelcentrum deze wijk, waar ook verschillende (basis)scholen te vinden zijn. Binnen 10 minuten bent u met de fiets in het centrum van Vlaardingen. Parken als het Marnixplantsoen, de Heemtuin en de Beeldentuin versterken de beleving van het wonen in de Westwijk. De omliggende recreatiegebieden Surfplas en Broekpolder nodigen u uit om te golfen, skeeleren, hand- of voetballen en om vele andere activiteiten te ondernemen. Stap op de fiets, loop een rondje met de hond, geniet!

Rondom West, de verbinding tussen de wijk en de recreatiegebieden, bevindt zich op een steenworp afstand. De Westwijk ligt vlakbij uitvalswegen A20/A4 en het openbaar vervoer. De wijk heeft zelfs een eigen station! Om de hoek stapt u gemakkelijk op bus 56, die rijdt tussen station Vlaardingen West en Vlaardingen Holy, en op de spitsbus 425 die rijdt tussen Vlaardingen Liesveldviaduct en de bloemenveiling van Honselersdijk.

Opdrachtgever

Bouhuisen Groep
Ontwikkeling
Bouhuisen Groep
Architect
Stol Architecten
Realisatie  
Weboma bouwmaatschappij
Jaar van oplevering
2015

  www.bouhuisen-groep.nl/project/Drieklank-Vlaardingen

Onze duurzame oplossingen:

Infrarood panelen Innovatief verwarmingssysteem Onze infrarood panelen zijn revolutionair in…

Energie besparen, Meer wooncomfort
>Bekijk

Uniwarm is specialist in vloerverwarming en warmtepompen en leveren energiezuinige,…

Meer wooncomfort
>Bekijk

De Optima is een elektrische warmtepompboiler met gelijkstroomventilator van Inventum….

>Bekijk

De Yali Ramo paneelradiator van Radson is een strak vormgegeven…

>Bekijk

De Briza is een klimaattoestel met een dubbele persoonlijkheid: warmte…

Energie besparen, Meer wooncomfort
>Bekijk

Karbonik verwarmingspanelen zijn een energie-efficiënte en comfortabele warmtebron. De panelen…

>Bekijk

VvE Laankwartier op katendrecht in Rotterdam, heeft voor duurzaam  groot…

>Bekijk

Itho Daalderop heeft vier split-unit lucht/water warmtepompen in het programma;…

>Bekijk