fbpx

Minister Blok opent energieloket WoonWijzerWinkel

Maandag 2 maart bezocht minister Blok de WoonWijzerWinkel en nam hij de vernieuwde website www.woonwijzerwinkel.nl officieel in gebruik. Bij de WoonWijzerWinkel kunnen woningeigenaren terecht voor onafhankelijk en deskundig advies over hoe zij hun woning energiezuiniger kunnen maken. Dit is goed voor het milieu, voor de gezondheid en voor het wooncomfort. En het scheelt ook nog eens geld.

De WoonWijzerWinkel is een initiatief van de 15 gemeenten van de voormalige stadsregio Rijnmond. Zij hebben zich verenigd in de Alliantie Duurzaam Rijnmond en werken samen met bewoners en bedrijven. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten ondersteunt dit initiatief de eerste jaren met geld uit het SER Energieakkoord.

De minister heeft zich op 2 maart laten informeren onder meer over de werkwijze van het regionale energieloket en over het belang van de WoonWijzerWinkel voor de duurzame versnelling particuliere woningeigenaren. Hij was onder de indruk van de showroom van meer dan 2400 m2 met duurzame producten en producttoepassingen, waar particulieren zich niet alleen onafhankelijk en deskundig kunnen laten informeren en inspireren, maar waar zij ook kennis kunnen maken met het aanbod van leveranciers.

RD0610844

RD0610752

RD0610916