Duurzaamheidslening Krimpen aan den IJssel

Geld lenen via de Duurzaamheidslening van de gemeente Krimpen aan den IJssel levert u– als u het slim aanpakt– uiteindelijk geld en comfort op. Want met energiebesparende maatregelen kunt u niet alleen besparen op uw woonlasten, u maakt er uw woning ook aangenamer en comfortabeler mee. Bovendien kunnen energiebesparende maatregelen goed zijn voor de waarde van uw woning en draagt u met deze maatregelen bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Wat houdt de lening in?

De Duurzaamheidslening is een lening aan particuliere huiseigenaren in gemeente Krimpen aan den IJssel die hun woningen willen verduurzamen én voldoen aan de voorwaarden die staan in de ‘Verordening Duurzaamheidslening Krimpen aan den IJssel 2015’. Het gaat om een lening van minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro, met een looptijd van 10 tot 15 jaar, afhankelijk van het te lenen bedrag.
De rente is gebaseerd op het 10 of 15 jaar vaste rentetarief van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Op deze rente krijgt u 3% in mindering. Hierbij geldt een ondergrens van 0,50% rente. De lening wordt onderhands en als annuïteitenlening verstrekt. Het geleende bedrag wordt in een bouwkrediet gestort en kan altijd (geheel of gedeeltelijk) boetevrij worden afgelost.
De volgende energiebesparende maatregelen vallen onder de lening: het installeren, plaatsen of aanbrengen van een warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, kleinschalige windturbine, gevel-, dak-, vloer- of raamisolatie, zuiniger cv-ketel óf herstel van betonschade aan kwaaitaal- of mantavloeren met gelijktijdige isolatiemaatregelen.
Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten verzorgt de financiële toets die bepaalt of iemand daadwerkelijk in aanmerking komt voor de lening. Ook verzorgt dit fonds het verstrekken van de lening zelf. Verder toetst het fonds of de aanvrager voldoende kredietwaardig is om de Duurzaamheidslening aan te gaan.

Tip: dien uw aanvraag snel in

Vanaf 1 januari 2016 veranderen de spelregels. Daarom geven we u de tip uw aanvraag ruim voor het einde van dit jaar in te dienen, zodat u nog gebruik kunt maken van de oude regeling.

Gratis advies voor energiezuinig wonen

Voor energiezuinige oplossingen die bij uw woning passen kunt u terecht bij de  WoonWijzerWinkel. Kijk op: www.woonwijzerwinkel.nl. U krijgt hier onafhankelijk advies op maat zonder winstoogmerk. U wordt geadviseerd over de beste oplossingen, vanwege de brede kijk op de markt.

Kijk hier voor meer informatie over duurzaamheidslening.

Dief van uw eigen portemonnee

Uit onderstaande voorbeeldberekening blijkt dat u een dief van uw eigen portemonnee bent als u geen gebruik maakt van deze regeling. U bespaart namelijk per maand geld in plaats van dat u betaald.

krimpen