Afgerond: wijkactie Rede- en Zeeheldenbuurt

Honderden euro’s zijn er per jaar te besparen op de energierekening

Beste bewoner van de Rede- en Zeeheldenbuurt,

Ik kan u de energiebesparingscampagne van de gemeente van harte aanbevelen! In 2013 heb ik zonnepanelen op mijn huis geplaatst, in 2014 heb ik vloerisolatie laten aanbrengen en in 2015 heb ik de spouwmuren laten isoleren. Inmiddels is mijn maandelijks voorschotnota met € 60 gedaald! Dat is winst voor mij en voor het milieu. Bovendien is mijn huis er een stuk behaaglijker op  geworden.

Deze energiebesparingcampagne is één van de activiteiten uit het samenwerkingsproject Energiecampagne Wonen. In dit project werken het Energie Collectief Capelle, de WoonWijzerWinkel en de gemeente actief samen om energiebesparing en duurzame energie bij de Capellenaars onder de aandacht te brengen.

Het Energie Collectief Capelle (ECC), een groep van kundige en onafhankelijke vrijwilligers, voert sinds 2013 actie om de Capellenaar energiebewuster te maken. U kunt te allen tijde een beroep op hen doen voor een persoonlijk gesprek, een advies over uw offerte of gewoon om uw ervaringen te delen. De WoonWijzerWinkel zorgt voor de technische expertise die nodig is bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Zij zijn deskundig en objectief en zorgen voor de selectie van betrouwbare bedrijven voor de maatregelen. Ook kunt u bij hen terecht voor een energiescan: een grondig onderzoek van uw huis waardoor u precies komt te weten welke maatregelen u het best kunt nemen.

Ik hoop dan ook dat u, net als ik, de voordelen van ‘winstpakkers’ als (vloer)isolatie, HR Ketel en zonnepanelen, zal gaan benutten. Ik ben inmiddels ook lid van het ECC geworden. Of u daadwerkelijk gebruik maakt van het aanbod is natuurlijk aan u.

Met vriendelijke groeten,
Lina Legerstee
Vrijwilliger Energie Collectief Capelle

Hoe werkt de actie?

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier voor een energieadvies of voor het nemen van één van de energiebesparende maatregelen. Vervolgens neemt de WoonWijzerWinkel contact met u op voor het energieadvies of voor een woninginopname voor een offerte voor één van de energiebesparende maatregelen. Voor het energieadvies komt er een adviseur van de WoonWijzerWinkel bij u thuis. Hij bekijkt verschillende elementen van het huis en maakt hier notities van. Tijdens deze opname kunt u ook vragen stellen aan de adviseur. Na afloop van de woningopname maakt de adviseur een uitgebreid adviesrapport, deze ontvangt u per e-mail. Doordat de gemeente een groot deel van het energieadvies betaalt, kost het u maar € 25,-. Voor de woningen in de Rede- en Zeeheldenbuurt hebben we de volgende verbetermaatregelen uitgezocht:

  • Vloer- of bodemisolatie: Isoleer de onderzijde van uw vloer of de bodem van uw kruipruimte.
  • Spouwmuurisolatie: Laat de spouwmuren van uw woning isoleren voor een hoge energiebesparing.
  • Plaatsen van HR++ glas in bestaande kozijnen: Vervang uw huidige beglazing door HR++ glas.
  • Sedum Ecofoam Cassettes: Maak van uw dak een groendak met Sedum Ecofoam Cassettes.
  • Ventilatie: Vervang uw oude ventilatiebox voor een zuinige nieuwe box met gelijkstroom.
  • Hybride warmtepomp: Zet de warmte uit de buitenlucht om in bruikbare warmte voor uw woning.
  • Thermische zonnecollector: Zet zonlicht om in bruikbare warmte.
  • Zonnepanelen: Wek uw eigen energie op met zonnepanelen.

Download hier de brochure met wijkaanbiedingen

Deze actie is inmiddels afgerond!

Klik hier voor onze actuele aanbiedingen of hier voor vrijblijvend advies