Afgerond: Merelwijk – Energiebesparing

In sameLogo Capelle transparantnwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel en het Energie Collectief Capelle heeft de WoonWijzerWinkel  een wijkactie gehouden in de Merelwijk. Deze wijkactie is een onderdeel van het gemeentelijke programma “Energiecampagne wonen”.

Doelstelling van deze actie is om door middel van energiebesparende maatregelen 58.900 kg CO2 te besparen.

De wijkactie is inmiddels in een afrondende fase belandt. Meer dan 60 huiseigenaren hebben een energiescan gehad en zijn overgegaan tot verbetermaatregelen. Hierbij lag de focus op het verbeteren van de kruipruimte en vloerisolatie. Ook zijn er bij een aantal woningen spouwisolatie en HR++ glas aangebracht. Vervangen van een oude VR-ketel door een HR-ketel en het plaatsen van PV-Panelen behoorde ook tot de mogelijkheden.


Resultaten

Met de tot nu toe opgedragen maatregelen wordt in de Merelwijk door 51 woningen 20.598 kg CO2/jaar bespaard! Dit is 35% van de doelstelling van de Duurzaamheidsagenda 2016-2018 voor de Merelwijk (10% van de 589 woningen 1.000 kg CO2 besparing). Voor bewoners welke al een energiescan hebben laten doorvoeren bestaat de mogelijkheid om het Energielabel definitief te maken

De top 5 maatregelen:

Ophogen met kalkkorrels en/of bodemisolatie (21 woningen)

Gevelisolatie (5 woningen)

Vloerisolatie (7 woningen)

HR-107 CV-ketel (3 woningen)

Zonnepanelen (4 woningen)

.


Nog meedoen? – dat kan!

Voor de bewoners uit de Waardenbuurt is het nog steeds mogelijk om mee te doen aan de acties. U kunt zich hiervoor aanmelden en aansluiten bij de acties Capelle ad IJssel – Dalenbuurt.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze actiepagina Eilanden- en Baaienbuurt