Nieuwe Energie voor Groenoord

Wat komt erbij kijken om een huis van het gas af te halen en elektrisch te verwarmen en te koken? Welke informatie is er nodig om goede keuzes te maken? Wat brengt dat voor kosten met zich mee bij aanschaf en onderhoud?

Binnenkort start het proefproject Alles Elektrisch voor Schiedamse bewoners én ondernemers. Samen gaan ze onderzoeken wat erbij komt kijken om zonder gas te wonen en alles in huis (verwarming, koken, warm water) elektrisch te doen.

Innovatieve Schiedamse bedrijven uit de bouw- en installatiebranche worden van harte uitgenodigd om ook mee te doen met het proefproject. Er hebben zich al bijna 20 woningeigenaren gemeld en ook enkele bedrijven, maar er is plaats voor meer!

Samen kunnen we onderzoeken welk aanbod er is en wat er nodig is aan kennis en kunde voor nu en in de toekomst. Aan het einde van het project wordt er een menukaart gemaakt die overzichtelijk laat zien welke mogelijkheden er zijn.

Startbijeenkomst
8 september is er een Startbijeenkomst voor belangstellende ondernemers geweest.
Bent u woningeigenaar en wilt u nog meedoen? Stuur dan ook een mail naar duurzaam@schiedam.nl

Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Energiek Schiedam, via 010-3401999.

Het proefproject wordt georganiseerd door het Servicepunt Woningverbetering, de Energiecoöperatie Energiek Schiedam en de gemeente Schiedam in samenwerking met de WoonWIjzerWinkel.
Het is onderdeel van het project Nieuwe Energie voor Groenoord.