Lees verder

Westland Woont Duurzaam

Energie besparen en geld overhouden, dat is het doel en de bijvangst van de campagne ‘Westland Woont Duurzaam’. De campagne richt zich op huishoudens, het bedrijfsleven, corporaties en andere doelgroepen met de intentie om de bestaande woningvoorraad te verduurzamen en het gedrag van (alle) huishoudens energiezuiniger te maken. “Niet alleen maar praten over duurzaamheid, maar duurzaam doen,” stelt wethouder Mohamed el Mokaddem (duurzaamheid). “Onze campagne geeft meerdere simpele tips waarmee inwoners opgeteld fors kunnen besparen, zowel energie als ook in hun portemonnee. Zo maken we van groen de norm, maken we van Westland met recht de duurzaamste glastuinbouwgemeente.”

Westlandwoontduurzaam.nl
In deze campagne worden inwoners bewust gemaakt van de voordelen van energiebesparing en wat zij er zelf aan kunnen doen. De campagne heeft een eigen website, westlandwoontduurzaam.nl. Hét centrale informatiepunt op het gebied van duurzaamheid waar handige besparingstips op staan en waar het lokale aanbod van maatregelen wordt gepresenteerd op de Westlandse duurzaamheidskaart.

Wessie
Daarnaast start de gemeente via de Woonwijzerwinkel een actieve wijkaanpak op, die na de zomer start in De Lier. In deze wijkaanpak worden de inwoners actief benaderd en krijgen een klantgericht advies. Door de campagne maakt Westland ook kennis met een duurzaamheidsmascotte genaamd ‘Wessie’. Wessie zet zijn tanden in duurzaamheid en zal de komende tijd regelmatig in Westland te zien zijn. Want er liggen talloze kansen voor Westlanders om volop energie en zeker ook geld te besparen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een subsidie of lening voor Energiebesparing in uw gemeente klik hier

Er zijn geen projecten bekend
Onze duurzame oplossingen