Subsidie groen dak, zonnepanelen, isolatie

Subsidie voor duurzame maatregelen in woningen

De gemeente Leidschendam-Voorburg geeft subsidie voor duurzame maatregelen aan woningen. Particuliere woningeigenaren kunnen met gemeentesubsidie hun vloer, wanden of dak laten isoleren of een groen dak en zonnepanelen laten installeren. Ook kan er met subsidie een thuisaccu (voor het bewaren van zelf opgewekte stroom), een elektrisch inductiefornuis, infraroodpanelen of vloerverwarming worden aangeschaft. Zo stimuleert de gemeente de overgang naar gasloos wonen en werkt aan een klimaatbestendige stad.

Burenbonus

Particuliere woningeigenaren krijgen 25 procent subsidie op een groen dak, 20 procent op een isolatiemaatregel en 5 procent op zonnepanelen. Iedereen die samen met anderen duurzaamheidsmaatregelen uitvoert, kan een beroep doen op een éxtra subsidie van 5%; de burenbonus.

Beschikbare subsidie
In 2018 heeft de gemeente een subsidie van 270.000 euro beschikbaar gesteld voor duurzame maatregelen. De subsidie voor 2019 is nog niet bekend. De gemeente onderzoekt of een fonds de subsidieregeling op termijn kan vervangen.

Bekijk hier de uitgebreide informatie op de gemeentepagina.